Ultralight čelovka Fenix HM62-T se uplatní při večerních sportech, při práci i v profesionální sféře

Světelný výkon čelovky Fenix HM62-T, který dosahuje 1200 lumenů, a dosvit, který lze vystupňovat na 150 metrů, znamenitě vyhovuje potřebám nočního běhání. K tomu připočtěme snadné nastavení popruhu pomocí Sport Fit systému, nízkou hmotnost konstrukce a její velmi dobrou odolnost. Bílé světlo čelovky má navíc neutrální odstín, který je výhodnější do terénu, a k dispozici je také světlo červené. Při souhrnu všech kvalit má svítilna velmi příznivou cenu. Kromě běhání se dá využít na běžecké lyžování, skialpinismus, turistiku, rybaření i speleologii.

Světelný tok, který generuje výkonná dioda Luminus SST-40, se dá přiměřeně modifikovat pro různé potřeby. Tam, kde postačí slabší osvětlení, se dá použít nízký low stupeň 5 lumenů, který se odvděčí výdrží 280 hodin. Režim 130 lumenů je vhodný na noční běh po lesních cestách. Jeho výdrž, která přesahuje 23 hodin, se vyplatí při delších trailových závodech. Kde je terén náročnější, lze výkon zvýšit na 400 lumenů. Pro rychlou či přesnou orientaci, kdy pomůže i zvýšený dosvit na 150 metrů, je k dispozici turbo režim 1200 lumenů.

Neutrální odstín bílého světla o hodnotě 4000 – 5000 kelvinů je dalším bonusem pro noční běžce, protože přirozeněji a kontrastněji podává barvy v terénu. Snáze se s ním rozeznají všechny překážky a také nezpůsobuje takovou únavu očí jako ostřejší chladné světlo.

Dvě doplňkové diody Everlight zase zabezpečují červené světlo, které neruší adaptaci očí na tmu a poslouží tehdy, když vystačíme s úsporným a intimnějším osvětlením. Červené LED pracují v režimech trvalého svícení a signálního blikání.

K napájení slouží Li-ion akumulátor typu 18650 s kapacitou 3400 mAh. V základním balení je dodáván tento akumulátor ve verzi s moderním USB-C konektorem pro dobíjení. K čelovce se také dají dokoupit adaptéry pro nabíjení z elektrické sítě a v autě. Akumulátor 18650 je rovněž nahraditelný dvěma jednorázovými lithiovými bateriemi CR123A, což má obzvlášť význam při potřebě rychlé výměny.

Tělo svítilny je vyrobeno z lehké magnéziové slitiny a vyrábí se ve dvou barevných provedeních – černá a magma. Hmotnost včetně popruhu a akumulátoru činí pouze 125 gramů. Konstrukce čelovky odolává běžným pádům, nárazuvzdornost je testována z výše 2 metrů, a to na všech šesti stranách. Její vodotěsnost a prachotěsnost dosahuje standardu IP68. Odolnost čelovky se projevuje i ve velmi širokém teplotním rozmezí od -35 °C do 45 °C.

Popruh je zdokonalen Sport Fit systémem, který spočívá v obousměrném nastavování délky pomocí kolečka. Utažení či povolení lze provést snadno a rychle jednou rukou. Kromě perforace pro odvod potu a reflexních prvků je popruh také vybaven malou píšťalkou, kterou se dá vyslat zvukový signál v krizové situaci. Výřezy na držáku umožňují i popruh sejmout a vyprat. Směr reflektoru lze regulovat pomocí ozubeného mechanismu v rozsahu 90°. Při přepravě v kapse či v zavazadle přijde vhod možnost elektronického uzamčení, které zabrání nechtěnému zapnutí.

Všechny uvedené přednosti předurčují této běžecké čelovce širší využití. Prokáže dobré služby také v dílnách a na pracovištích, může obohatit výbavu policistů, vojáků záchranářů a k zahození jistě nebude ani v domácnosti.

Všechny klíčové parametry svítilny (světelný tok, doba provozu na baterie, vodotěsnost, dosvit a nárazuvzdornost) jsou změřeny v souladu s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Čelovka Fenix HM62-T je dostupná v internetovém obchodě www.kronium.cz i u dalších prodejců značky Fenix. Na stránkách e-shopu naleznete i podrobnější návod na ovládání. Doporučená maloobchodní cena je 2099 Kč s DPH.

Náhledový obrázek - Ultralight čelovka Fenix HM62-T se uplatní při večerních sportech, při práci i v profesionální sféře

Aby bylo legislativě EU učiněno zadost, vězte, že tento web využívá cookies, jako drtivá většina všech stránek na internetu.
Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte. Další informace