Nabíjecí čelovka Fenix HM65R-T V2.0 je vítaným darem pro trailové běžce i všestranným univerzálem

Dvoureflektorová čelovka Fenix HM65R-T V2.0 tentokrát nabízí volbu mezi studeným a teplým světlem. Může dosáhnout světelného výkonu až 1600 lumenů a dosvitu 170 metrů. Je konstruována z lehké a zároveň vysoce odolné magnéziové slitiny. Popruh disponuje Sport Fit systémem, který umožňuje rychlé a snadné upínání. Na scénu tak přichází speciální běžecká svítilna dobře přizpůsobená náročnému pohybu v terénu, která však najde uplatnění i v dalších sportech a při pobytu v přírodě.

Často používaná konstrukce dvojitého reflektoru je v tomto případě tandemem dvou dálkových světel, které se výrazně odlišují teplotou. Hlavní reflektor osazený diodou Luminus SST-40 vysílá ostřejší studené světlo (5500 – 6500 kelvinů) a v přehledném terénu může dosvítit na 170 metrů. Sekundární reflektor, v němž je instalována dioda OSRAM GW PUSTA1.PM, vyvíjí světlo s odstínem teplé bílé (3000 – 4000 kelvinů), které lépe proniká mlhou, deštěm a sněžením.

Zatímco předešlý model HM65R-T byl vybaven širokým reflektorem s jinou LED, produkující odstín neutrální bílé, sekundární reflektor nové verze dává možnost díky ještě teplejšímu světlu lépe čelit rozmarům počasí. V novém provedení se také zvýšil výkon, podařilo se mírně snížit hmotnost a rozměry a široký popruh s osvědčeným systémem utahování pomocí kolečka je nyní v nabídce ve třech barevných variantách. Držák této verze je už opatřen výřezy, aby se popruh dal snadno sejmout a čelovka se mohla pomocí držáku připevňovat na přilbu.

Jednotlivé světelné režimy pamatují na různé situace, zvláště při sportu. Chladné světlo hlavního reflektoru lze nastavit na 130 lumenů, což odpovídá nočnímu běhu na lesních cestách, 400 lumenů se hodí do složitějšího terénu a na seběhy ze svahu, vysoký režim 1600 lumenů pomůže ke krátkodobému zorientování nebo posvítí v nebezpečném terénu. Stejné stupně nabízí i sekundární reflektor, avšak jeho maximem je 800 lumenů a dosvit 112 metrů. Významně podpoří běžce za zhoršené viditelnosti v mlze či dešti. Oproti první verzi také poskytuje nouzové blikání SOS.

Jako zdroj napájení slouží osvědčený Li-ion akumulátor typu 18650 s kapacitou 3400 mAh s rychlým a pohodlným dobíjením přes konektor USB-C přímo v čelovce. Kompletní nabití proběhne do 3 hodin. Akumulátor se dá také nahradit dvěma jednorázovými bateriemi CR123A.

Tělo čelovky Fenix HM65R-T V2.0 je vyrobeno z magnéziové slitiny, která je o třetinu lehčí než hliník. Konstrukce přitom velmi dobře snáší nárazy, její odolnost je testována z výše 2 metrů. K jejím vlastnostem patří také vodotěsnost a prachotěsnost dle standardu IP68, což znamená funkčnost i 2 metry pod hladinou po dobu 4 hodin.

Perforovaný popruh s reflexivními prvky navíc vyniká velmi praktickým Sport Fit systémem, dá se pohodlně a rychle utahovat či povolovat jednou rukou. Je také asi o 1 centimetr širší, pevněji drží na hlavě, což má pro noční závody na exponovaných tratích stejný význam jako světelný výkon. Na popruhu je rovněž nově umístěna píšťalka pro krizové situace.

Cennou výbavou svítilny je také elektronické uzamykání ovládacích tlačítek, aby nedošlo k samovolnému zapnutí a vybití v kapse či zavazadle, a pevný zoubkový mechanismus, jímž lze dvojici reflektorů naklápět do potřebné polohy. K čelovce je možné dokoupit pouzdro Fenix APB-20 nebo Fenix APB-30, také např. barevný svítící USB-C kabel. K dalším dostupným doplňkům patří držáky na přilbu ALG-03 a ALG-04, jimiž lze čelovku připevňovat na sportovní, pracovní i taktické přilby. Díky tomu se dají využít kvality této svítilny nejen při trailech a běhu na lyžích, ale také např. při sjezdovém lyžování a cyklistice. Právě tak je čelovka vhodná i na turistiku, kempování, lezení.

Všechny klíčové parametry svítilny (světelný tok, doba provozu na baterie, vodotěsnost, dosvit a nárazuvzdornost) jsou změřeny v souladu s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Nabíjecí čelovka Fenix HM65R-T V2.0 je dostupná v internetovém obchodě www.kronium.cz i u dalších prodejců značky Fenix. Na stránkách e-shopu naleznete i podrobnější návod na ovládání. Doporučená maloobchodní cena je 2699 Kč s DPH.

Náhledový obrázek - Nabíjecí čelovka Fenix HM65R-T V2.0 je vítaným darem pro trailové běžce i všestranným univerzálem

Aby bylo legislativě EU učiněno zadost, vězte, že tento web využívá cookies, jako drtivá většina všech stránek na internetu.
Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte. Další informace