Kapesní svítilna Fenix E12 V3.0 poslouží každému a bude kdykoli při ruce

Nevelká, lehká a levná baterka Fenix E12 je ideální pro každodenní nošení a k fungování jí postačí jedna tužková baterie. Nicméně ve své již třetí verzi výrazně zvýšila světelný výkon na 200 lumenů, dosvit na 78 metrů a maximální výdrž na 100 hodin. Kromě kovové spony k zavěšení je tentokrát vybavena také magnetem ukrytým v kovovém spínači, může se tedy připevnit na jakýkoli železný podklad. Při všech vylepšeních nijak neslevila z nárazuvzdornosti a vodotěsnosti.

V reflektoru této EDC (Every Day Carry) svítilny je zabudována dioda Luminus SST-20 a také TIR kolimátor, který vytváří široký kužel světla s dosahem až 78 metrů. Je možné volit ze tří stupňů výkonu: 5 lumenů s výdrží 100 hodin, 30 lumenů a 200 lumenů. Nová generace této svítilny má i paměť; rozsvítí se vždy v naposledy použitém režimu.

K používání baterky Fenix E12 V3.0. vystačíme s tužkovými bateriemi typu AA, které jsou široce dostupné a levné. V základním balení je k dispozici alkalická tužkovka, ale dá se použít také nabíjecí NiMH baterie. Chceme-li získat delší výdrž nebo odolnost proti mrazu, můžeme také sáhnout po lithiové variantě, např. Energizer L91 Ultimate Lithium.

Svítilna váží pouze 54 gramů i s alkalickou baterií, vejde se do každé kapsy a kromě toho nabízí několik možností důmyslného uchycení. Je vybavena ocelovou oboustrannou sponou, s níž se dá upevnit na oděv, na popruh batohu a třeba i na kšiltovku. Může se také postavit na koncovku a svítit jako svíčka. Je dodávána s poutkem na zápěstí a lze k ní také přikoupit otočný držák na zápěstí ALW-01. Vzhledem k malým rozměrům 8,15 cm (délka), 1,93 cm (průměr hlavy) a 1,74 cm (průměr těla) výrobce zvolil pohodlnější ovládání koncovým tlačítkem. Nová verze svítilny Fenix E12 má spínač kovový s integrovaným magnetem. Ten umožňuje příležitostné uchycení na jakékoli železné předměty a konstrukce.

V odolnosti si baterka nijak nezadá se svými robustnějšími sestrami od Fenixu. I její tělo z leteckého tvrzeného hlinku je nárazuvzdorné a díky tvrdé anodizaci III. typu také otěruvzdorné. Vodotěsnost a prachuvzdornost tohoto modelu dosahuje standardu IP68, odolává vodě do hloubky 2 metrů.

Je to cenný dárek pro každého. Můžeme ji nosit neustále u sebe a poslouží v nejrůznějších, nejběžných situacích: při odmykání, při hledání pojistek, na večerní procházce se psem či na cestě z práce po málo osvětlených cestách, při hledání v temných koutech, při pozdním návratu z výletu nebo když si potřebujeme posvítit na jízdní řád.

Všechny klíčové parametry svítilny (světelný tok, doba provozu na baterie, vodotěsnost, dosvit a nárazuvzdornost) jsou změřeny v souladu s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Kapesní svítilna Fenix E12 V3.0 je dostupná v internetovém obchodě www.kronium.cz i u dalších prodejců značky Fenix. Na stránkách e-shopu naleznete i podrobnější návod na ovládání. Doporučená maloobchodní cena je 799 Kč s DPH.

Náhledový obrázek - Kapesní svítilna Fenix E12 V3.0 poslouží každému a bude kdykoli při ruce

Aby bylo legislativě EU učiněno zadost, vězte, že tento web využívá cookies, jako drtivá většina všech stránek na internetu.
Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte. Další informace